Volledig scherm
Een impressie van de mogelijke nieuwe hal aan de Terheijdenseweg. © Gemeente Breda

Talentencentrum Breda krijgt mogelijk hotel, winkels en kinderdagverblijf

BREDA - Het nieuwe Talentencentrum aan de Terheijdenseweg krijgt mogelijk een hotel, sportwinkels en een kinderdagverblijf. Het regionale topsportcentrum moet daarmee meer zijn dan enkel een kale sporthal, staat beschreven in het het voorlopige bestemmingsplan.

Een hotel van maximaal honderd kamers, ruim 500 vierkante meter oppervlak voor sportwinkels, horeca met een terras en een kinderdagverblijf. Plus nog kantoorruimte voor gemeentelijke diensten en nog flink wat plek voor andere commerciële en maatschappelijke diensten, zoals BrabantSport dat er onderdak vindt. De voorzieningen zijn met potlood geschetst in het voorlopige plan voor de hal. Maar deze functies heeft het stadsbestuur voor ogen om van het sportcentrum daadwerkelijk een Talentencentrum te maken.

Geschikt voor atletiek

De multifunctionele sportaccommodatie moet in 2020 verrijzen op het terrein van het Vitalis College aan de Terheijdenseweg. Voordat over de precieze invulling van die voorzieningen een knoop doorgehakt wordt, moet de Bredase gemeenteraad eerst besluiten of het akkoord gaat met de uitgebreide variant van de topsporthal. Daarvoor betaalt ze 6 miljoen euro meer dan de nu al begrote 13,8 miljoen euro. Maar dat maakt de hal ook geschikt voor atletiektrainingen en -wedstrijden.

Verantwoordelijk wethouder Paul de Beer benadrukte eerder al dat een grotere hal absoluut de voorkeur heeft, want nu al blijkt er al van veel kanten belangstelling te zijn om daar te sporten. ,,De bedoeling is dat de hal er natuurlijk ook voor de clubs is, voor de breedtesport, die van de topsportfaciliteiten gebruik zullen maken. Het moet ook hún huiskamer worden.”

Sportboulevard

ROC West-Brabant zal  onder meer met de nieuwe opleiding Sport en Bewegen een belangrijke rol vervullen bij de ontwikkeling van het Talentencentrum en het gebruik van de accommodatie. Bedoeling is dat het centrum een Sportboulevard vormt  in combinatie met de sportvoorzieningen verderop aan de Terheijdenseweg, zoals zwembad De Wisselaar, het Optisport Leisure Center, de kunstijsbaan en de velden van de sportclubs.

De gemeenteraad buigt zich binnenkort over het voorlopige bestemmingsplan.

In samenwerking met indebuurt Breda