Volledig scherm
© heineken

Test: 'Heineken en Budels Malt lekkerste alcoholvrije biertjes'

Heineken 0,0 en Budels malt (een biologisch biertje) zijn de gedeelde nummers 1 van een smaaktest van de Consumentenbond. Heineken scoort iets hoger omdat dit biertje iets goedkoper is.

Deze alcoholvrije pilsjes komen volgens de 41 proefpersonen uit een smaakpanel van de Consumentenbond het meest in de buurt van ‘echt’ bier. Beide biertjes krijgen vijf sterren. 

Populariteit

De populariteit van alcoholvrij bier groeit hard en dat niet alleen bij zwangere vrouwen of ouderen die vanwege medicijngebruik niet mogen drinken. Het bier zonder alcohol heeft een vaste plek in het schap veroverd.

'Hoogste tijd voor een smaaktest dus', vond de Consumentenbond. De gids waarin de test staat valt dinsdag bij de leden op de mat. De bond serveerde 41 proefpersonen tien soorten alcoholvrij bier (of beter gezegd: pils), waaronder de net gelanceerde Grolsch 0.0%, Jupiler 0,0% en Heineken 0.0. 

Wraak

De wraak van Heineken is zoet: de opvolger van de ooit door cabaretier Youp van 't Hek snoeihard afgeserveerde Buckler eindigt bovenaan in de lijst. Bavaria, een van de twee hekkensluiters, gaat volgens de Consumentenbond 'ten onder aan overmoed: op het etiket noemt Bavaria zich ‘de onbetwiste no. 1 in alcoholvrij bier’. Warsteiner alkoholfrei krijgt evenals Bavaria slechts twee sterren van het panel. 

In samenwerking met indebuurt Breda