Volledig scherm
PREMIUM
Stanley Uchtmann (rechts) en Jimmy T, de zoon en de kleinzoon van Reggy Tielman. Ze treden zaterdag 8 december samen op in het Stedelijk Museum Breda. © Peter Isaak

The Tielman Brothers nader belicht in Stedelijk Museum Breda

BREDA - Met een panelgesprek en door hun nazaten vertolkte muziek worden zaterdag in het Stedelijk Museum Breda de legendarische Tielman Brothers nader belicht. Deze middag maakt deel uit van het festival ‘Indische Winter’.

Journalist Ricci Scheldwacht praat met Hetty Naaijkens-Retel Helmrich (regisseur van documentaire ‘Klanken van Oorsprong’), met Stanley Uchtmann (zoon van Reggy Tielman, de oudste van de vier muzikale broers) en met Bredanaar Arie Mosies (The Rockin’ Teens).

  1. Verdachte van gewapende overval op Aldi moet ‘zwabberende loop’ showen in rechtbank Breda

    Verdachte van gewapende overval op Aldi moet ‘zwabberen­de loop’ showen in rechtbank Breda

    BREDA - Op YouTube zou het een absolute hit zijn. Maar in de rechtbank mag je niet filmen. Een verdachte van een gewapende overval op een Aldi-filiaal in Breda moet heen en weer rennen door de gang voor de zittingszaal. Aan weerszijden staat parketpolitie om te voorkomen dat hij letterlijk via de trap de benen neemt. De voorzitter van de rechtbank, in opwaaiende toga, doet het zelfs voor. ,,Zo…sneller lopen. Echt een sprintje trekken!”

In samenwerking met indebuurt Breda