Volledig scherm
Jeroen de Bont, alias Dokter Worst © Edine Wijnands

Tongstrelend of tongverbrandend: hete-sauzenfestival Heet Zuur Hop

Heet, heter heetst. Liefhebbers van de betere hete saus kunnen op zaterdag 25 januari hun hart ophalen tijdens Breda's eerste hete saus-, sambal-, tafelzuur- en bierfestival: Heet Zuur Hop.

Jeroen de Bont, alias worstverkoper Dokter Worst, is de initiator en organisator van het tongstrelende, of volgens sommigen tongverbrandende culinaire feestje.

Vanuit zijn worstenstand op zijn vaste plek aan de Bredase Oude Vest verkoopt De Bont sinds twee jaar zijn eigen 'Nondeju Hete Saus'. Voor het Bredase festival heeft hij een vijftiental collega's uitgenodigd met elk hun eigen specialiteit. Met als gemene deler dat dat allemaal ambachtelijke producenten zijn van bijzondere bijgerechten. ,,Er zijn in Nederland niet zoveel hete sauzen-festivals", zegt De Bont. ,,Vandaar dat ik eens wilde uitproberen of zoiets hier in Breda werkt."

Hij zocht voor zijn plan de samenwerking op met de Bredase bierbrouwers van Brouwerij Frontaal. En hoewel het niet de meest voor de hand liggende combinatie is, bier en peper, bleken ze direct enthousiast. Dus hebben zij deze middag een passend bier in de aanbieding. ,,Zij presenteren een bier met een vleugje peper erin verwerkt", aldus De Bont. ,,Wat mij betreft maken we er een echt feestje van. Er is volop te proeven en te kopen, er komt wat live muziek en we richten een kinderhoek in zodat de hele familie zich kan amuseren."

Heet Zuur Hop vindt zaterdagmiddag en -avond plaats bij Brouwerij Frontaal aan de Linistraat. Voorafgaand dus aan de Cultuurnacht Breda.

In samenwerking met indebuurt Breda