Trein Breda - Antwerpen valt zo vaak uit: NMBS gaat pendeltreinen inzetten

De nieuwe treinverbinding tussen Breda en Antwerpen kampt zo vaak met vertraging of valt zelfs helemaal uit dat de NMBS, de Belgische spoorwegen, besloten heeft extra pendeltreinen te gaan inzetten.   

,,We gaan er voor zorgen dat we pendeltreinen op het station in Antwerpen achter de hand hebben die direct ingezet kunnen worden zodra er op dit traject weer problemen zijn'', zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols.

Volledig scherm
De trein tussen Breda en Antwerpen kampt zo vaak met vertragingen dat de NMBS besloten heeft pendeltreinen achter de hand te gaan houden. © ANP

Veel reizigers klagen over de vertraagde treinen. Ook het gemeentebestuur van het Belgische Brecht waar station Noorderkempen ligt, het enige treinstation tussen Breda en Antwerpen, stuurde al een boze brief naar de NMBS over de spoorproblemen.  

De trein tussen Breda en Antwerpen maakt onderdeel uit van de treinverbinding Amsterdam - Brussel over de hogesnelheidslijn. Die werd, na jaren van uitstel, nog maar twee maanden geleden feestelijk in gebruik genomen

Sindsdien zijn er problemen. Grootste struikelblok zijn de technische problemen bij de grensovergang. Bij onze zuiderburen wordt met een ander beveiligingssysteem gewerkt dan in Nederland. Extra complicerende factor is dat de intercity's deels over de hogesnelheidslijn rijden, maar ook over conventioneel spoor zoals bij Breda. Op dat laatste spoor is de beveiliging weer anders geregeld dan op de HSL. 

Ook de andere kant op, van Breda naar Amsterdam kampen treinreizigers al jaren met vertragingen. Afgelopen maandag nog zaten reizigers drie uur lang vast in een trein die bij Zevenbergschen Hoek was stilgevallen. Na drie uur moest de trein uiteindelijk worden teruggesleept naar station Breda. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda