Volledig scherm
PREMIUM
De drie woontorens op de Trip van Zoudtlandtkazerne © Ron Magielse / pix4prof

Triptorens klaar voor militairen

BREDA - Voor alle drie de torens van de Trip van Zoudtlandtkazerne in Breda zijn nu tijdelijke maatregelen genomen, om de gebouwen zo brandveilig mogelijk te maken. In de eerste toren zijn zo'n 135 militairen gelegerd, de twee andere torens bieden vanaf volgende maand onderdak aan 268 soldaten. 

Begin dit jaar bleek dat de gevelplaten van de eerste toren bij de Bredase kazerne niet brandwerend genoeg waren. Die werd daarop tijdelijk onbewoonbaar verklaard. Beide andere torens waren op dat moment nog in aanbouw.

  1. Redheads Days 2018 dag 2 is eerder 'Wethead Day'
    VIDEO

    Redheads Days 2018 dag 2 is eerder 'Wethead Day'

    BREDA - Misschien dat Redhead Days 2018 beter in de boeken bijgeschreven kan worden als Wethead Days 2018. Het jaarlijkse roodharigen feestje, misschien de laatste editie in Breda, heeft flink te lijden gehad onder het slechte weer. Waren er vorig jaar nog een recordaantal van 1.255 'natuurlijke roodharigen' bijeen, en een totaal aantal bezoekers van 40.000 mensen verspreid over drie dagen, stonden er deze zondagmiddag 'slechts' een geschat aantal van 400 redheads bijeen op de foto.

In samenwerking met indebuurt Breda