Verkeersdrukte op de zuidelijke rondweg in Breda
Volledig scherm
Verkeersdrukte op de zuidelijke rondweg in Breda © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Tunnelbak zuidelijke rondweg in Breda tijdelijk afgesloten voor onderhoud

BREDA - De gemeente Breda begint maandag 25 mei met groot onderhoud aan de tunnelbak Oranjeplein, waar de zuidelijke rondweg onderdoor gaat. Het werk is nodig vooruitlopend op de geplande vergroening van de tunnelbak en herinrichting van het plein. 

Het werk gebeurt in fases en duurt tot en met 26 juni, afhankelijk van het weer. De rondweg is ’s avonds en ’s nachts van 25 mei tot zaterdagmorgen 30 mei tussen 20.00 en 6.00 uur ter hoogte van de tunnelbak afgesloten in beide richtingen. Omleidingen worden met borden aangegeven. 

Van 25 mei tot en met vrijdag 26 juni gebeurt het werk overdag van 7.00 tot 16.00 uur. De tunnel is dan niet afgesloten. Voor de veiligheid gaat de maximum snelheid naar 30 km/uur.

In gesprek met bewoners

De gemeente is nog met bewoners in gesprek over de vergroening van de tunnel en de herinrichting van het Oranjeplein. De uitvoering van beide projecten gebeurt in 2021. De opknapbeurt voor het Oranjeplein staat al lang hoog op het wensenlijstje. Volgens het ontwerp moet het plein ‘een rustpunt’ worden tussen de stad en het Ginneken, veiliger en overzichtelijker.

Akoestisch materiaal

Wat de vergroening van de tunnelbak betreft gaat het onder meer om het aankleden van de betonnen wanden met akoestisch materiaal om geluid te dempen. Om dat mogelijk te maken worden de tunnelwanden gereinigd en wordt er een beschermende betoncoating aangebracht. 

Verder zijn er betonreparaties aan de steunpilaren en het plafond van de tunnel. Ook wordt er onderhoud gepleegd aan de stalen leuningen op de wanden van de tunnel.

In samenwerking met indebuurt Breda