Volledig scherm
© Marco De Swart

Uurtje bowlen in Breda goedkoper dan gemiddeld: 21 euro

grafiekBREDA - Nederland telt in 2017 197 bowlingcentra met in totaal 1.734 bowlingbanen, blijkt uit een inventarisatie van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners. Voor een uurtje bowlen in de grote stad ben je het duurst uit in Nijmegen, Haarlem en Utrecht. Gemiddeld betaal je in Nederland 22 euro per uur, in Breda ben je 21 euro per uur kwijt.

Van Spronsen publiceerde deze week een onderzoek naar de bowlingbanen per provincie en in de 22 grootste gemeenten van Nederland. Daaruit blijkt dat er op elke honderdduizend Nederlanders zo'n tien bowlingbanen zijn. Zuid-Holland telt met 35 bowlingcentra in absolute zin de meeste bedrijven en heeft tevens de meeste bowlingbanen: 362. De provincie Zeeland beschikt met 16,8 banen per 100 duizend inwoners relatief gezien over de meeste banen. In de provincies Utrecht en Overijssel vind je relatief gezien de minste bowlingbanen: circa 9 per 100 duizend inwoners.

Tilburg is goedkoop

Voor een uurtje bowlen betaal je in Nederland gemiddeld 22 euro. De bowlingbanen in Overijssel en Noord-Brabant hanteren van alle provincies met circa 21 euro de laagste prijzen om te bowlen. Met zo'n 25 euro voor één uurtje bowlen zijn Flevoland en Utrecht duurste provincies. Van de grote steden hanteert Tilburg de laagste prijzen om te bowlen, hier ben je na een uur ballen gooien slechts 13 euro armer. In Nijmegen, Haarlem en Utrecht betaal je ruim het dubbele: 27 euro. 

In samenwerking met indebuurt Breda