Via een 3D-scan zijn alle zalen van het Vincent van GoghHuis in Zundert te bezoeken
Volledig scherm
Via een 3D-scan zijn alle zalen van het Vincent van GoghHuis in Zundert te bezoeken © Vincent van GoghHuis

Van GoghHuis Zundert is virtueel prima te bezoeken

ZUNDERT - Hoewel het fysiek  onmogelijk is het Vincent van GoghHuis in Zundert te bezoeken, betekent dat niet dat er geen blik is te werpen op de exposities. Integendeel. Vanuit de luie stoel kan thuis door het hele museum worden gewandeld. 

Met een Matterport 3D camera zijn alle ruimtes van het Van GoghHuis ingescand. Virtueel zijn de deuren van het museum wijd opengezet. Alles is digitaal te bekijken. Zowel de vaste expositie ‘Vincent van Gogh – De wortels van een meester’ als de tijdelijke tentoonstellingen ‘Karin Borghouts – Vincent was here’ en ‘Hans de Kort – No photos from Van Gogh’. In de presentaties kan worden doorgeklikt naar extra informatie en video's. 

Extra informatie

Ook kan een kijkje worden genomen in het gastatelier, waar de Bredase kunstenaar Frans van Veen momenteel aan het werk is. En kan iedereen de expositie van Ralf Kokke in de Van GoghGalerie bezoeken. Tot slot worden via de website  archieven van tentoonstellingen ontsloten. Te beginnen met ‘Henriette & Richard Roland Holst – Het boek van de Buissche Heide’.

Het virtuele Van GoghHuis  wordt de komende tijd verder uitgebouwd.

https://www.vangoghhuis.com/virtueel/
  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.

In samenwerking met indebuurt Breda