Volledig scherm
Schietpartij in centrum Breda. © Perry Roovers - MaRicMedia

Verdachten schietpartij Reigerstraat langer vast: tot eind maart; één verdacht van 2x poging tot doodslag

BREDA -  Het Openbaar Ministerie neemt het schietgeweld voor de deur van het Bredase feestcafé De Kapitein in de nacht van 28 op 29 december jongstleden heel serieus. De hechtenis van de twee verdachten is verlengd met 90 dagen. Op 30 maart moeten zij voorkomen tijdens een proforma zitting.

De verdachte die heeft geschoten wordt verdacht van vier misdrijven, meldt het OM. Twee keer poging tot doodslag, zware mishandeling en openlijk geweld. De andere verdachte wordt openlijk geweld en bedreiging plus mishandeling ten laste gelegd.

Uitgaanscentrum

In die decembernacht, van zaterdag op zondag, raakten de twee verdachten, een 32-jarige Bredanaar en een 35-jarige man uit Hilvarenbeek, in conflict met portiers van het café aan de Reigerstraat, midden in het Bredase uitgaanscentrum. De Bredanaar zou vervolgens hebben geschoten. Daarbij raakte hij één portier in de voet en een ander in het bovenbeen. Een omstander werd door een mogelijk afgedwaalde kogel geraakt in beide bovenbenen. Een derde portier liep tijdens de vechtpartij een gebroken kaak en een ingedeukt jukbeen op.

Met name het feit dat een vuurwapen gebruikt is in een druk uitgaansgebied, met alle risico’s van dien, weegt zwaar, zo laat het OM weten.

In samenwerking met indebuurt Breda