Volledig scherm
PREMIUM
© Raad van State

Verzet buren tegen 'glamping' Alphen

ALPHEN - De Alphense familie Maas wil zo snel mogelijk beginnen met de aanleg van vaste safaritenten achter hun pluimveehouderij aan de Kwaalburg, zo bleek gisteren tijdens een spoedzaak bij de Raad van State.

,,Als we nu niet met de voorbereidingen kunnen beginnen, verliezen we weer een kampeerseizoen en we zijn al vier jaar bezig", aldus de raadsvrouw van de familie Maas. Als het aan een aantal buren en de Brabantse Milieufederatie (BMF) ligt gaat het landschapscampingplan zoals het er nu ligt niet door. Zij vinden dat er te veel vaste kampeerplaatsen op een nu nog open weiland pal naast een beschermd natuurgebied komen.

  1. Overleden Superboer krijgt nieuwe vlag uit Zundert
    PREMIUM

    Overleden Superboer krijgt nieuwe vlag uit Zundert

    ZUNDERT - Het was een vlag voor Gerben Eskes. Een 28-jarige Graafschapsupporter die vorig jaar augustus tijdens een vakantie in El Salvador verongelukte. Een klap voor de vrienden met wie hij week in week uit de tribune deelde. Om hem te gedenken drukten zij zijn naam op een gifgroene vlag die elke wedstrijd werd opgehangen in het stadion. Tot hij spoorloos verdween. Nog even dook hij op in Zundert. Maar ook daar raakte hij kwijt.

In samenwerking met indebuurt Breda