Vincent Schouten interim-voorzitter jeugdzorginstelling Juzt

Juzt heeft Vincent Schouten aangesteld als interim-voorzitter van de raad van bestuur. Dat laat de jeugdzorginstelling die nog dit jaar moet worden opgedeeld en opgeheven woensdag weten. 

Schouten heeft ruime ervaring als interim bestuurder in de jeugdzorg, jeugdbescherming en de kinder- en jeugdpsychiatrie. Schoutens voornaamste taak is zorgen dat de continuïteit van zorg voor de 1.700 jongeren gewaarborgd blijft. Ook moet hij de opdeling van de instelling verantwoord vormgeven, zo laat Juzt in een persbericht weten.

Volledig scherm
Vincent Schouten © Juzt

Voorafgaand aan de aanstelling van Schouten zijn Henk de Jong en Maarten van Ginkel toegetreden tot de raad van toezicht van Juzt. Zij hebben beiden ruime ervaring in het herstructureren van maatschappelijke ondernemingen. Op voordracht van de medezeggenschap wordt zo spoedig mogelijk een derde raad van toezichtlid benoemd naast de al zittende Esther Overweter, aldus Juzt. 

Onlangs werd bekend dat het faillissement van de Brabantse jeugdinstelling is afgewend. Door een injectie van 15 miljoen euro van de gezamenlijke West-Brabantse gemeenten kan Juzt tijdelijk in de lucht blijven.

In samenwerking met indebuurt Breda