Volledig scherm
Daan Schrijvers. © ANP

Voormalig Oranje-aanvoerder Daan Schrijvers (76) overleden

Voormalig Oranje-aanvoerder Daan Schrijvers is gisteren op 76-jarige leeftijd overleden. Schrijvers speelde 22 interlands in zijn loopbaan.

Schrijvers debuteerde in 1959 als speler van NAC, nadat hij als tienjarige al uitkwam voor de jeugdelftallen van de club. Tot en met het seizoen 1962-1963 speelde hij voor de Bredase club. Van 1965 tot 1970 kwam de Bredanaar uit voor PSV. Daarna keerde hij nog vijf jaar terug bij NAC.

Tijdens zijn eerste periode bij de Bredase club debuteerde Schrijvers ook in het Nederlands elftal, in 1962. Twee jaar later werd hij gepromoveerd tot aanvoerder. In de 22 duels die hij voor Oranje speelde, zou hij 1 doelpunt maken.

Volledig scherm
Schrijvers houdt met hangen en wurgen de Belgische aanvaller Pol van Himst in bedwang in een oefenduel tussen Nederland en België in 1966 (3-1). © ANP Historisch Archief
Volledig scherm
Daan Schrijvers (tweede van rechts, staand) in het shirt van DWS, waarmee hij in 1964 kampioen werd. © ANP/SPAARNESTAD FOTOARCHIEF
Volledig scherm
Daan Schrijvers. © Ingrid Bertens
  1. Bredase Joy maakt indruk in DanceSing: ‘Ik was veel zelfverzekerder dan tijdens The Voice’

    Bredase Joy maakt indruk in DanceSing: ‘Ik was veel zelfverze­ker­der dan tijdens The Voice’

    BREDA - In het programma DanceSing op SBS6 was donderdagavond de overtuigende auditie te zien van Joy van Keep (20) uit Breda. Gordon en Trijntje gebruikten dan ook hun enige mogelijkheid om iemand direct door te sturen naar de volgende ronde. Joy blikt terug op haar deelname aan een eerdere tv-wedstrijd. En kijkt naar waar de volgende aflevering van DanceSing haar kan brengen als artiest.

In samenwerking met indebuurt Breda