De Oude Baan in Chaam in de oude situatie
Volledig scherm
De Oude Baan in Chaam in de oude situatie © google maps

Vrijliggend fietspad naast Oude Baan in Chaam

CHAAM - De werkzaamheden aan de Oude Baan en een deel van de Oude Bredasebaan in Chaam zijn afgerond. Er ligt nu een nieuw twee meter breed, vrijliggend tweerichting-fietspad. Rijbaan en fietspad sluiten hiermee aan op de situatie van de Oude Bredasebaan in buurgemeente Baarle-Nassau.

Het nieuwe fietspad was een nadrukkelijke wens van de omwonenden, die net als de gemeente een veiligere situatie voor het fietsverkeer wensten. Behalve de werkzaamheden aan het fietspad is ook de rijbaan voorzien van nieuw asfalt.

Financieel mogelijk

Wethouder Frank van Raak van Alphen-Chaam: ,,Het creëren van een vrijliggend fietspad bleek mogelijk te zijn binnen de financiële middelen van de gemeente. Ik ben blij dat we nu de veiligst mogelijke situatie voor fietsers hebben gerealiseerd.”

In de nieuwe situatie is de rijbaan ongeveer een halve meter verschoven richting de bomen en 3,25 meter breed gebleven. Naast de weg is een onverharde berm van ongeveer een meter breed. Daarnaast ligt het nieuwe, vrijliggende fietspad van twee meter breed.

In samenwerking met indebuurt Breda