Vrouw overleden na steekpartij in Breda: 'Hij stak wel een keer of 20'

VIDEONa een steekpartij aan de Klaverweide in Breda is gisteravond een 42-jarige vrouw uit Hoogvliet om het leven gekomen. Een 42-jarige inwoner uit die stad kon meteen na het incident worden aangehouden. Over het motief van de daad kan de politie nog niets zeggen.

De verdachte bleef na de steekpartij rustig staan op de plek waar hij de vrouw vermoedelijk had neergestoken. Een buurtbewoner zag het allemaal gebeuren, nadat hij rond half zeven gegil had gehoord. ,,Toen ik naar buiten keek, zag ik een vrouw uit een auto stappen. Meteen daarna kwam er een man uit dezelfde auto. Die begon haar onmiddellijk met een mes te steken.”

Volgens de omwonende stak de man 'wel een keer of twintig'. ,,In haar rug, haar armen, overal. Zelfs toen zij op de grond lag, bleef hij steken. Op een gegeven moment legde hij de jas van de vrouw over haar heen”, aldus de enom geschrokken buurtbewoner. 

Na zijn daad ging de man volgens de ooggetuige tegen zijn auto staan. ,,Het leek alsof hij stond te wachten.” Agenten waren snel ter plekke. ,,Toen de politie aankwam, is hij uit zichzelf op de grond gaan liggen en kreeg hij handboeien om.”

Volledig scherm
© MaRicMedia/Perry Roovers

Ziekenhuis

Hulpdiensten rukten uit met verschillende ambulances. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. De Klaverweide werd afgezet, net als aanpalende straten. De verdachte is voor verder onderzoek en verhoor naar het cellencomplex gebracht. ,,Het gewelddadige incident lijkt zich afgespeeld te hebben in de relationele sfeer", meldt de politie.

Aan het slachtoffer, een 42-jarige vrouw uit Hoogvliet, werd onmiddellijk eerste hulp verleend, waarna ze naar het ziekenhuis is gebracht. Daar overleed ze enkele uren later.

Volledig scherm
© MaRicMedia/Perry Roovers
Volledig scherm
© MaRicMedia/Perry Roovers
Volledig scherm
© Gerlach Hochstenbach

In samenwerking met indebuurt Breda