Volledig scherm
© Thinkstock

Vrouw smeerde sambal op andermans vagina: zwangere verdachte niet vroegtijdig vrij

ZUNDERT/BREDA - Twee vrouwen worden ervan verdacht een andere vrouw in Zundert te hebben opgesloten, mishandeld en bedreigd. Ook zouden ze haar hebben willen afpersen met expliciete foto’s. Een van de verdachten, een 38-jarige hoogzwangere vrouw, vroeg gisteren om voorlopige vrijlating. Maar ze kreeg nul op rekest.

De rechtbank in Breda vindt de verdenkingen tegen haar en de medeverdachte te ernstig. Het tweetal wordt ervan beschuldigd een 42-jarige jarige vrouw op 1 december vorig jaar te hebben vastgehouden in een woning in Zundert. 

Sambal

Ze zouden het slachtoffer hebben vastgebonden op een stoel, haar hebben bedreigd met een mes, hebben geslagen en sambal in haar vagina hebben gesmeerd. Ook staat op de tenlastelegging dat ze het haar van de vrouw hebben afgeschoren. Bovendien zouden ze foto’s van haar geslachtsdelen en borsten hebben gemaakt en gezegd hebben die te zullen openbaren als ze geen 8.000 euro wilde betalen.

Suikerziekte

De verdachte die gisteren tussentijds voor de rechtbank verscheen, zit in de gevangenis. Maar ze is hoogzwanger, moeder van drie kinderen en heeft suikerziekte. Haar advocaat vroeg daarom om schorsing van de voorlopige hechtenis. Maar de rechters gingen daar niet in mee, gezien de ernst van de feiten. 

De achtergrond van de gijzeling is waarschijnlijk wraakneming in de relationele sfeer. De echtgenoot van de 38-jarige vrouw zou overspelig zijn geweest met het slachtoffer. 

De strafzitting is op 17 april.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda