Klaas Dijkhoff, Daan Quaars, Boaz Adank en Thierry Aartsen (vlnr) als de Partij voor de Wilde Dieren tijdens carnaval 2020.
Volledig scherm
Klaas Dijkhoff, Daan Quaars, Boaz Adank en Thierry Aartsen (vlnr) als de Partij voor de Wilde Dieren tijdens carnaval 2020. © VVD Breda

VVD’ers Dijkhoff en Aartsen stappen voor paar dagen over naar ‘Partij voor de Wilde Dieren’

Het is ieder jaar weer een vraag: hoe gaan Klaas Dijkhoff en Thierry Aartsen naar carnaval? We weten inmiddels het antwoord.

Met twee andere Bredase VVD'ers maken de Tweede Kamerleden voor een paar dagen een opmerkelijke overstap. Via een ronkend persbericht maken ze kond van de oprichting van de Partij voor de Wilde Dieren. ,,Het is allemaal leuk en aardig, zo’n brede dierenpartij, maar er is wel een gebrek aan focus. Ze doen net alsof ze een eenhoorn in de politiek zijn, maar elke partij doet wel iets met dieren tegenwoordig”, zo foeteren de opstellers richting de Partij voor de Dieren (PvdD).

Na-apers

PvdD-parlementariër Esther Ouwehand kan er de humor wel van inzien. Op Instagram reageert ze met: ‘Haha nice Klaas, hoe meer na-apers hoe beter!’

In samenwerking met indebuurt Breda