Volledig scherm
PREMIUM
Hitte in de stad. Even verkoeling halen bij het watertappunt in het Valkenberg. © Pix4Profs/René Schotanus

Waar gaat het de komende maanden over in Breda?
Nou, hierover...

BREDA - De ambities van Breda zijn niet goedkoop. Zesduizend woningen d’r bij, meer cultuur in de openbare ruimte, maar ook een sociaal armoedebeleid en als het even kan ook nog extra geld voor de jeugdzorg en veiligheid op straat. De vraag is: hoe gaat Breda dat betalen?

Volgende week komt de lokale politiek weer op gang. De agenda voor de eerste raadsvergadering is nog zo goed als leeg, maar het zal niet lang duren voordat de onderwerpen elkaar gaan verdringen. Er valt namelijk heel wat te bespreken.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.

In samenwerking met indebuurt Breda