Volledig scherm
De begraafplaats in Breda. © Maricmedia

Waarschijnlijk schoten gelost op begraafplaats in Breda

BREDA - Op begraafplaats aan de Kameelstraat in Breda is donderdagavond waarschijnlijk geschoten. Mogelijk waren daarbij de inzittenden van een Nederlandse en een Belgische auto betrokken.

Het gaat om de relatief kleine begraafplaats Driesprong, waar veel Molukkers begraven liggen. Getuigen belden rond 18.15 uur de politie dat ze schoten hoorden. Eenmaal ter plaatse was er niemand meer, maar de politie vond wel lege hulzen, wat als bewijs kan dienen dat er inderdaad is geschoten. Er lag echter geen bloed en er werden ook geen inslagen gevonden. 

Volgens getuigen stonden er twee auto's, één met Nederlands en één met Belgisch kenteken. Die eerste werd iets later in Breda staandegehouden, al lag daarin geen vuurwapen. De bestuurder is kort aangehouden geweest, maar ontkende iets met de mogelijk schietpartij te maken te hebben. Hij is daarna weer vrijgelaten. 

Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem. Zo bent u altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws. Download nu de nieuwe versie in de Apple App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

  1. Breda fonkelt en baadt in warme sfeer

    Breda fonkelt en baadt in warme sfeer

    BREDA - Nog een dag of tien te gaan, maar wie zich dit weekeinde al in kerstsferen wilde onderdompelen, had de plekken in Breda voor het uitkiezen. Uiteraard was er Betoverend Breda, dat vrijdagavond officieel opende en tot en met 6 januari duurt. Het trok het eerste weekend al een hoop publiek, geholpen door het eerste sneeuwlaagje van deze winter. Maar ook buiten het centrum was het feestdagensfeer dat de kerstklok sloeg. Kerstmarkten in de binnenstad, Prinsenbeek, Princenhage, het Ginneken en de Belcrum vochten om de gunsten van het publiek, en allemaal wonnen ze. Aan belangsteling hadden ze geen van alle te klagen.

In samenwerking met indebuurt Breda