Volledig scherm
The Infinity Path achter het Chassé Theater is één van de eyecatchers van BredaPhoto. © ron magielse / pix4profs

Weekend van 'Big Data'
op BredaPhoto

BREDA - Met een zonnig en droog weekend voor de boeg, is het verleidelijk om vooral de buitenactiviteiten van BredaPhoto te bezoeken. Niks mis mee, maar binnen zijn er ook verrassende dingen te ontdekken. 

The Mirror Room

Zo staat voor Breda Botanique (het voormalig Breda's Museum) The Mirror Room, een interactieve belevenis. Als bezoeker word je onbewust bekeken en gemeten. Iedere beweging, iedere emotie is data. Dat wordt omgezet in informatie en gepresenteerd als waarheid. Handig, maar met een keerzijde. Nieuwsgierig? The Mirror Room laat het je beleven.

Interactief

In Breda Botanique presenteren Wave of Tomorrow en BredaPhoto een programma rond de invloed van 'big data' op ons en onze samenleving. Ontwerpers en kunstenaars vertellen over de invloed van 'big data' op hun werk. Het is een doorlopend programma, beide dagen tussen 14.00 en 16.00 uur, met presentaties die tussen een kwartier en een half uur duren. Het meeste is interactief, waarbij ook gegevens van bezoekers worden gebruikt om te laten zien wat 'big data' voor invloed op het leven van alledag heeft. Zo wordt het Facebookprofiel van iemand gebruikt als basis voor een designobject.

Infinity Path

Voor of na deze activiteiten kun je de exposities op Chassé Park bezoeken en het intussen beroemde Infinity Path lopen.

Voor een uitgebreid programma: zie www.bredaphoto.nl.

  1. Redheads Days 2018 dag 2 is eerder 'Wethead Day'
    VIDEO

    Redheads Days 2018 dag 2 is eerder 'Wethead Day'

    BREDA - Misschien dat Redhead Days 2018 beter in de boeken bijgeschreven kan worden als Wethead Days 2018. Het jaarlijkse roodharigen feestje, misschien de laatste editie in Breda, heeft flink te lijden gehad onder het slechte weer. Waren er vorig jaar nog een recordaantal van 1.255 'natuurlijke roodharigen' bijeen, en een totaal aantal bezoekers van 40.000 mensen verspreid over drie dagen, stonden er deze zondagmiddag 'slechts' een geschat aantal van 400 redheads bijeen op de foto.

In samenwerking met indebuurt Breda