Archieffoto
Volledig scherm
Archieffoto © Getty Images/iStockphoto

Weer vier coronapatiënten overleden in Amphia Breda

BREDA - In het Amphia ziekenhuis in Breda zijn voor de vierde dag achtereen vier patiënten overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat meldt het ziekenhuis in een dagelijkse update op haar website.

In totaal zijn er nu 30 mensen in het Amphia overleden aan het virus, sinds het begin van de uitbraak in Nederland eind februari. 

In totaal worden er op dit moment 80 patiënten in het ziekenhuis verzorgd die besmet zijn met het coronavirus. 20 patiënten liggen op de intensive care. Dat aantal is hetzelfde als gisteren. De intensive care van het Amphia heeft een totale capaciteit van 30 bedden.

In totaal zijn er 82 patiënten met het coronavirus ontslagen uit het ziekenhuis. Dertien daarvan zijn zaterdag ontslagen.

Coronapatiënten worden op speciaal ingerichte afdelingen in isolatie verzorgd. Patiënten die intensieve zorg nodig hebben worden op de intensive care verzorgd. 

 1. Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’
  PREMIUM

  Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’

  OUDENBOSCH/ACHTMAAL - Na elkaar weken, soms maanden, niet gezien te hebben, kwam vrijdagavond eindelijk het verlossende woord voor families die deels in België en deels in Nederland wonen. Pieter de Crem, Belgische Minister van Binnenlandse Zaken deelde het heugelijke nieuws dat familiebezoek over de grens vanaf zaterdag weer mag. ,,Iedereen is in de wolken", vertelt Hielke van Klinken-Maagdenburg.
 2. Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  BREDA - De flinke politie-actie vrijdagavond in Breda heeft 55.000 euro en kilo's aan harddrugs opgeleverd. De politie had daarbij waarschuwingsschoten gelost. Een arrestatieteam viel een woning aan de Middellaan in Breda binnen en eerder werd een auto op de A58 tot stilstand gebracht. In een verborgen ruimte van de auto vond de politie een tas met geld, ongeveer 15.000 euro, en een tas met ongeveer vijf kilo MDMA. In de woning werd nog veel meer gevonden. In totaal zijn drie mannen aangehouden.

In samenwerking met indebuurt Breda