Volledig scherm
© ANP

Weer vier scholieren veroordeeld voor vechtpartij Breda

BREDA - De kinderrechter in Breda heeft vier scholieren werkstraffen opgelegd voor hun betrokkenheid bij een massale vechtpartij in 2017. 

Dat meldt de Bredase rechtbank. De vechtpartij vond plaats in de buurt van het Newmancollege in Breda. Een 13-jarige leerling van de school raakte daarbij gewond. De vechtpartij werd gefilmd en op internet gezet.

In totaal stonden deze week tien verdachten terecht. Vijf jongeren kregen dinsdag een werkstraf opgelegd. De vier scholieren die gisteren werden bestraft kregen werkstraffen van dertig (waarvan vijftien maanden voorwaardelijk) en vijftien uur.  De vier moeten ook een immateriële schadevergoeding van driehonderd euro aan het slachtoffer betalen. Eén zaak is aangehouden voor onbepaalde tijd.

De kinderrechter spreekt van een ernstig feit, omdat een enkel slachtoffer is aangevallen door een grote groep daders.  Er waren veel getuigen van het incident. 

De kinderrechter heeft rekening gehouden met de jonge leeftijd van de daders en met het feit dat ze geen strafblad hadden. Ook vindt de rechter dat het te lang heeft geduurd voordat de jongeren voor de rechter werden gebracht. 

De daders waren leerlingen van het Newmancollege en de Scala-school in Teteringen. 

In samenwerking met indebuurt Breda