Volledig scherm
PREMIUM
De tijdelijke oplossing aan de Graaf Engelbertlaan nu iemand de bosjes gesnoeid heeft. © MaricMedia / Perry Roovers

Wereldprimeur voor Breda met flitsstruikensnoeier

Het VoetstukIn de rubriek ‘Het voetstuk’ zet Sjoerd Marcelissen iemand die positief is opgevallen op een voetstuk. En iemand die negatief is opgevallen, laat hij eraf vallen. In pittige stukjes met een vleugje humor. 

Erop: De flitsstruikensnoeier

Hij slaat toe in het holst van de nacht. Geruisloos en anoniem. De flitsstruikensnoeier ging afgelopen week als een tuinier tekeer op de zuidelijke rondweg, waar hij de favoriete flitsstruik van de politie kortwiekte. Daarmee had hij de hardrijders een grote dienst bewezen. Rijden over de zuidelijke rondweg van Breda is als het gezelschapsspel Dokter Bibber; één verkeerde beweging en je wordt genadeloos geflitst. Bij het Centraal Justitieel Incassobureau ontkurken ze dagelijks een fles champagne om de ‘vangst‘ in Breda te vieren. Zonder de flitsers op de zuidelijke rondweg was de BV Nederland allang failliet geweest.  De gemeente Breda kon wel lachen met de flitsstruikensnoeier en reageerde creatief. Een geel bord met ‘Slow down, hier komt iets nieuws‘ vervangt voorlopig de flitsstruik. Wat er uiteindelijk in de plaats gaat komen, is nog niet bekend. Maar daarvoor heeft de flitsstruikensnoeier vast een oplossing. 

  1. In de rij voor een kaartje voor bloemencorso Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmoment in het echt zal zijn’
    PREMIUM

    In de rij voor een kaartje voor bloemencor­so Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmo­ment in het echt zal zijn’

    ZUNDERT - Grijs weer, met af en toe een druppel hemelwater. De Zundertse Industrieweg ademt per definitie al niet de romantiek die het Zundertse Corso wel in zich herbergt. Toch stonden zaterdagochtend tientallen mensen te wachten tot de voorverkoop van het evenement van start ging. Om 9 uur openden de deuren, maar de wachttijden bleven lang. Slechts de stralende glimlach van mensen die kaarten in the pocket hadden, hield de hoop op goede plekken levend.

In samenwerking met indebuurt Breda