Volledig scherm
PREMIUM
Felix Bahret van het bedrijf Monument uit Zottegem (België) is bezig met de restauratie aan de Grote Kerk Breda. Pix4Profs/René Schotanus © Pix4Profs/René Schotanus

Werk aan de Grote Kerk gaat in de winter door dankzij 3D-scanner

BREDA - Het werk aan de Grote Kerk gaat ook in de winter onvermoeibaar door. Zonder steigers. Met dank aan een 3D-scanner. Die moet de kapotte kerk weer herstellen.

Wie van een afstandje naar die machtige Grote Kerk kijkt, ziet het niet zo. Maar sta je op de steigers met je neus tegen de kalksteen, dan schrik je: de fraaie ornamenten van de kerk vervagen. ,,Als ik wat harder aan dit onderdeel trek, komt het zo los”, toont directeur Willem van der Vis de staat van delen van het bouwwerk.

  1. Oh N.A.C, the Yellow Army, we’re gonna win today
    COLUMN

    Oh N.A.C, the Yellow Army, we’re gonna win today

    In de Grote Kerk sprak ik woensdag na de Vuelta-presentatie met onze Spanje-correspondent Edwin Winkels. Allemaal leuk en aardig dat de Ronde van Spanje in 2020 naar Breda komt, maar al snel ging het over een memorabele avond eind 2017 in café De Bommel. Daar was Winkels te gast bij de voetbalshow Bier & Ballen, evenals de toenmalige NAC-sterspeler Manu Garcia. Op het podium zongen ze samen ‘Jé, Jé, Jé, Jé Arriba NAC’, oftewel Hup NAC in het Spaans.

In samenwerking met indebuurt Breda