Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

West-Brabant voorloper met meldpunt voor crisiszorg ‘verwarden’

BREDA - De regio West-Brabant krijgt in september een meldpunt crisiszorg. Het noodnummer is te bellen door professionals en bewoners in geval van acute en ernstige situaties rond personen met verward gedrag. Zestien gemeenten en zorgaanbieders ‘dragen’ het meldpunt, met steun van corporaties en politie. De politie krijgt jaarlijks 80.000 meldingen van overlast van ‘verwarden'.

De gemeente Breda brengt het nummer namens de regio op 1 september in de lucht. Het meldpunt is 24 uur per dag bereikbaar. West-Brabant loopt hiermee voorop in het land. Een half jaar na de introductie van het nummer wordt de bevolking nader geïnformeerd. ,,We gaan het meldpunt geleidelijk bekend maken, rustig opbouwen”, zegt een gemeentewoordvoerster. In de aanloop kunnen professionals ervaring opdoen met het meldnummer.

  1. De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo
    PREMIUM
    video

    De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo

    Hij liep een dagje mee in een seksclub, deed straatinterviews voor een website, maakte een hiphop-nummer en ontwierp zijn eigen tattoo. Gé Smit (67) uit Breda heeft nadat hij een jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikte niet bepaald stilgezeten. Meer dan twintig mini-stages deed hij voor zijn ‘Superhoppa’-project, waarmee hij via lezingen en workshops zijn ervaringen deelt om zo anderen te inspireren.

In samenwerking met indebuurt Breda