Volledig scherm
De cast van Cats. © Royal Promotions BV

West End-musical Cats voor het eerst naar Breda

VIDEOBREDA - Bijna 38 jaar na de première in Londen is het dan zo ver: de originele West End-versie van de nog altijd razend populaire musical Cats komt voor het eerst naar Breda. 

In de paasweek 2019, van 17 tot en met 22 april, is deze Engelstalige hitmusical te zien in het Chassé Theater. 

(Lees verder onder de video)

Enorme run

Aanvankelijk zou de musical alleen in Amsterdam (RAI, 20 december tot en met 13 januari) en Rotterdam (Luxor Theater, 15-27 januari) te zien zijn, maar daar is vanwege de enorme run op kaarten Breda aan toegevoegd. Tot groot genoegen van Chassé-directeur Cees Langeveld: “Toen we hoorden dat Cats naar Nederland kwam, hebben we de producent meteen benaderd. Doordat de Europese tournee al vrijwel rond was, kon de voorstelling na de speelperiode in Rotterdam niet meteen doorreizen naar Breda, maar rond Pasen is natuurlijk ook prima. We zijn heel blij dat het gelukt is.”

Broadway

De musical Cats, gecomponeerd door Andrew Lloyd Webber, ging op 11 mei 1981 in het New London Theatre in première en werd daar in totaal 8949 keer opgevoerd. Anderhalf jaar later stond Cats ook op Broadway (7485 voorstellingen). De Nederlandse première van Cats, in de vertaling van Gerrit Komrij, vond plaats op 18 juli 1987 in Theater Carré in Amsterdam.

Voorverkoop

Kaarten voor de voorstellingen in Breda zijn vanaf zaterdag te koop via de website van het Chassé Theater. De Engelse voorstelling is voorzien van Nederlandse boventiteling.   

Volledig scherm
De cast van de West End-versie van Cats © Royal Promotions BV

In samenwerking met indebuurt Breda