Wethouder de Beer legt eerste steen Groene Kamers Rijsbergen

VideoRIJSBERGEN - Met de hulp van twee toekomstige bewoners heeft de Zundertse wethouder Johan de Beer dinsdagmiddag de eerste steen gelegd van het nieuwbouwplan De Groene Kamers in Rijsbergen. 

De Beer maakte daarbij bekend dat de straatnamen in het project straks verwijzen naar de Vloeiweide, het natuurgebied en oorlogsmonument bij het dorp. Burgemeester Poppe-De Looff maakt de straatnamen in mei bekend. "Ik kom graag op dit soort gelegenheden", sprak de wethouder voor de steenlegging. 

Met een groot aantal van de toekomstige bewoners, de ontwikkelaars en andere belanghebbenden stond hij in een partytent op het bouwterrein aan de Ettenseweg. 

Discussie

"Toen ik in 2010 aantrad, speelde de discussie rond de structuurvisie. Nu kunnen we trots zijn op kleinschalige, gemixte wijken als deze. Ik weet zeker dat we hier over vier, vijf jaar een unieke woonsituatie hebben." De Groene Kamers is een ruim opgezet project van veertig woningen, verdeeld over vrijstaand, duurdere huurwoningen, twee-onder-een-kappers en vrije kavels. 

De ontwikkelaars zijn Somnium en Maas-Jacobs. René Maas: "We hebben er lang aan moeten trekken en sleuren, totdat we het bijna opgaven. Gelukkig hebben we doorgezet. Hier, aan de achterkant van het project, zie je de kwaliteit van De Groene Kamers het best. Straks hebben we veel variatie in woningbouw, met spraakmakende en onderscheidende architectuur."

Overigens komt ruim de helft van de huizenkopers op De Groene Kamers van buiten de gemeente Zundert.

Volledig scherm
Wethouder de Beer legde samen met twee bewoners de eerste steen voor project Groene Kamers in Rijsbergen. © Videostill
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda