Wie wil deze Bredase pup nou niet aaien? Labradoodle Joy op de loonlijst bij zorginstelling Thebe

VIDEOBREDA - ‘Een bijzondere stap: een hond op de loonlijst.’ Ook voor Marijke Megens, bestuurslid van de Bredase zorginstelling Thebe, is het nieuw: een labradoodle-puppy die permanent aan de slag gaat als ‘contacthond’ voor bewoners van Huize Haga die aan dementie lijden.

De acht weken oude pup moest nog even wennen aan alle belangstelling, dus kroop hij warm op schoot bij zijn begeleider, Mandy Krijnen. Zij neemt het hondje met de naam Joy onder haar hoede. Ze neemt hem ’s morgens mee naar haar werk en ’s avonds neemt ze hem weer mee naar huis. En mocht Krijnen een keer ziek zijn, dan pikt een collega de labradoodle op om hem naar zijn werk in de Princenhaagse zorginstelling te brengen. Het is namelijk de bedoeling dat Joy elke dag aanwezig is.

  1. Alternatieve Vierdaagse voor rolstoelers die niet mee mogen doen in Breda als ludiek protest
    PREMIUM

    Alternatie­ve Vierdaagse voor rolstoe­lers die niet mee mogen doen in Breda als ludiek protest

    BREDA - Zie het als ludiek en positief protest, met kritische kanttekening. Deze ochtend start het rolstoelende stel Sinéad Power (31) en Benjamin Wessels (31) aan hun eigen Nijmeegse Vierdaagse. De route: van Breda naar Helvoirt, dan naar Handel, naar Tiel, om vrijdag te eindigen bij de echte finish in Nijmegen. Iedere dag rijden ze veertig kilometer. Voor beiden een afsluiting van een moeizame periode en dus belangrijk. Maar aan de échte Vierdaagse mochten ze, tot hun teleurstelling, niet meedoen.

In samenwerking met indebuurt Breda