Volledig scherm
© shutterstock

Woede over overval op
krantenbezorger in Zundert: 'Laf om zo'n man in elkaar te slaan'

ZUNDERT - De brute overval op een 55-jarige Zundertse krantenbezorger heeft in zijn wijk voor veel woede gezorgd. De man werd het ziekenhuis in geslagen en beroofd door twee jongeren.

Op straat en via sociale media uitten krantenlezers boosheid over de aanval op 'hun' bezorger. 'Laf om zo'n man die zo vroeg trouw zijn werk doet met tweeën in elkaar te slaan' en 'hopelijk worden dit soort criminelen snel gepakt' geven de sfeer weer. De politie neemt de kwestie ook hoog op, meldt een woordvoerder.

Getuige

Maar de verdachten - vermoedelijk rond de twintig jaar - zijn nog niet aangehouden. De politie sprak met een getuige die zaterdagochtend om vijf uur een van de jongeren nog in haar nachtpon van het slachtoffer joeg terwijl hij die liggend op de grond nog aan het slaan was. 

De vrouw was wakker geworden door het hulpgeroep van de krantenbezorger van BN DeStem die aan zijn ronde bezig was in de Willem Pastoorsstraat. 

Signalement

Op haar beurt kreeg zij assistentie van buren. Die zagen de twee jonge, blanke mannen op de fiets Zundert uit rijden en richting de kruising met de Kapellekeweg en de Akkermolenweg vluchten. De ene had kort donker haar, terwijl de jongeman die op de krantenbezorger zat lang donkerblond had. Hij droeg een lichtkleurig vest.

Ernstig

De 55-jarige Zundertenaar werd beroofd van zijn mobieltje, portemonnee en paspoort. Hij werd onder meer met een gebroken neus en jukbeen en met scheurtjes in zijn oogkas opgenomen in het ziekenhuis. De politie heeft daar zijn verklaring kunnen opnemen en mede op basis van de signalementen van getuigen goede hoop het verdachte tweetal te kunnen vinden. 

  1. Breda fonkelt en baadt in warme sfeer

    Breda fonkelt en baadt in warme sfeer

    BREDA - Nog een dag of tien te gaan, maar wie zich dit weekeinde al in kerstsferen wilde onderdompelen, had de plekken in Breda voor het uitkiezen. Uiteraard was er Betoverend Breda, dat vrijdagavond officieel opende en tot en met 6 januari duurt. Het trok het eerste weekend al een hoop publiek, geholpen door het eerste sneeuwlaagje van deze winter. Maar ook buiten het centrum was het feestdagensfeer dat de kerstklok sloeg. Kerstmarkten in de binnenstad, Prinsenbeek, Princenhage, het Ginneken en de Belcrum vochten om de gunsten van het publiek, en allemaal wonnen ze. Aan belangsteling hadden ze geen van alle te klagen.

In samenwerking met indebuurt Breda