Volledig scherm
Het gebied in Bavel waar nieuwbouwproject De Driesche Weide komt. © HPO Vastgoed

Woningen in plan De Driesche Weide medio dit jaar in de verkoop

BREDA - De woningen in nieuwbouwproject De Driesche Weide in Bavel gaan waarschijnlijk medio dit jaar in de verkoop. “Het is de bedoeling dat we dan eind van het jaar met bouw kunnen beginnen,” aldus Jef Havermans van HPO Vastgoed. 

HPO voert samen met Van Wijnen Projectontwikkeling de regie over het plan, dat eerder de naam ‘Eikberg’ droeg. Er komen 34 woningen in wijkje in het zuiden van Bavel, dat begrensd wordt door de Gilzeweg, Eikbergse Akker, Brigidastraat en Kalverwei. 

Het betreft elf rij- en hoekwoningen, veertien twee-onder-een-kaphuizen en negen vrijstaande woningen. Niet alle woningen komen in de verkoop. Zes vrijstaand huizen worden door particulieren zelf gebouwd. “Wij nemen die wel mee in de procedure,” aldus Havermans.

Er is een wijziging van het bestemmingplan nodig want het gebied heeft nu nog een agrarische invulling. Er kan een verkorte procedure gevolgd worden omdat de gemeenteraad het proces gedelegeerd heeft aan het college van B en W. 

Verschillende prijsklassen

De woningen worden gebouwd in verschillende prijsklassen. Met de gemeente - die de grond verkocht heeft aan de twee ontwikkelaars - is afgesproken dat er er ook elf woningen komen voor starters.   Alle woningen worden duurzaam, gasloos en zijn toekomstbestendig.

Sinds kort is de website driescheweide.nl gelanceerd, waar mensen hun interesse voor de woningen kenbaar kunnen maken. Volgens Havermans is de belangstelling nu al groot. 

Donderdagavond is er van 18.00 tot 20.00 uur voor alle geïnteresseerden een bijeenkomst over het project in Dorpshuis ’t Klooster aan het Jack van Gilsplein 1 in Bavel. Het is geen verkoopbijeenkomst, zegt Havermans. “We willen mensen vooral informeren over de stand van zaken.” Ook de gemeente is aanwezig. 

In samenwerking met indebuurt Breda