Cees Engel word door enkele politieagenten Fort Oranje af begeleid.
Volledig scherm
Cees Engel word door enkele politieagenten Fort Oranje af begeleid. © Joyce van Belkom

Zundert beraadt zich op hoger beroep Fort Oranje

ZUNDERT - De gemeente Zundert beraadt zich op het eventueel instellen van hoger beroep tegen het vonnis van de Bredase rechtbank in de kwestie Fort Oranje. Dat laat gemeentewoordvoerder Linda Bax weten. 

Vorige week vrijdag besloot de rechter dat de gemeente en de politie alle stukken over de operatie Bloedkoraal aan eigenaren Jan en Cees Engel van de in 2017 gesloten camping moet overdragen.

Politie en gemeente ontkenden het bestaan van deze documenten, maar de rechter geloofde dat niet. Ze vond dat de advocaat van de familie Engel voldoende aannemelijk heef gemaakt dat de stukken er zijn. 

Schadevergoeding

Het draait om de projectplannen en de afspraken die gemaakt zijn tussen onder meer de politie, belastingdienst en de gemeente Zundert over wie welke acties uitvoert tegen Fort Oranje en de eigenaren. De campingeigenaren hopen de nieuwe informatie te gebruiken in een nog te voeren rechtszaak tegen onder meer de gemeente Zundert om schadevergoeding te eisen. In hun ogen zijn er namelijk 'onrechtmatige afspraken' gemaakt en is daarom een schadeclaim op zijn plaats. 

Bax zegt dat de gemeente de gerechtelijke uitspraak 'serieus neemt'. "We kijken wat er aanwezig is en zijn daar druk mee aan de slag. Maar wat we niet hebben, kunnen we ook niet ter beschikking stellen.” 

De gemeente moet binnen tien dagen de gevraagde informatie aanleveren. Anders begint een dwangsom van duizend euro per dag te lopen voor ieder dag dat aanlevering uitblijft, tot maximaal 500.000 euro.

In samenwerking met indebuurt Breda