Zundert hoopt met vergunning 'Fort Oranje'-achtige uitwassen te voorkomen
ZUNDERT - Wie in de gemeente Zundert een camping of recreatiepark heeft of wil beginnen, moet voortaan een exploitatievergunning hebben. Dat heeft de gemeenteraad donderdag besloten. Met die vergunningsplicht hoopt Zundert te voorkomen dat zich in de toekomst 'Fort Oranje'-achtige toestanden voordoen.
Sinds in 2008 landelijk de Wet op de openluchtrecreatie werd afgeschaft, hebben gemeenten eigenlijk alleen nog het recht om op campings en recreatieparken te letten op de brandveiligheid. Er zijn verder nauwelijks wettelijke instrumenten om ongewenste ontwikkelingen op de campings aan te pakken.
APV
Om dat gat op te vullen, heeft Zundert besloten om in de eigen Algemene Plaatselijke Verordening (APV) een eis op te nemen dat voor campings, net als voor horeca-zaken, voortaan een vergunning moet worden aangevraagd.
Door dat in de APV vast te leggen, heeft de gemeente een wettelijk instrument in handen om, bij aanvraag van een vergunning, via een zogenoemde Bibob-procedure, de integriteit van de exploitant van de camping te onderzoeken. Een vergunning kan geweigerd worden als blijkt dat de exploitant het nodige op zijn kerfstok heeft.
Sluiten
Bovendien maakt de regulering in de APV het mogelijk om een camping of recreatiepark te sluiten als zich er ongewenste zaken voordoen. Bijvoorbeeld als er wapens worden aangetroffen, of er iets plaatsvindt dat een gevaar kan zijn voor de openbare orde.
Door een vergunning te eisen krijgt Zundert een goed beeld van wat zich op de parken afspeelt, meent burgemeester Leny Poppe-de Looff. Dat maakt dat de gemeente meer grip heeft op eventuele ondermijnende (criminele) activiteiten.
Zowel nieuwe als de vijf bestaande (grote en kleine) campings moeten er één hebben. Die laatste vijf krijgen even de tijd er één aan te vragen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
indebuurt.nl
Geloof jij het? 5 x ufo-meldingen uit Breda
-
PREMIUM5
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.” -
PREMIUM
Biologische bloemenpluktuin van Sophia’s Tuin groeit en groeit: ‘Ik snoep er telkens een stukje bij’
OOSTERHOUT - Hommels slapen er binnenkort en de koninginnenpage keert elk jaar terug. De biologische bloemenpluktuin Sophia’s Tuin in Oosterhout groeide in vier jaar van een kleine kruidencirkel naar een paradijs van 80 bloemen- en 20 kruidensoorten.Oosterhout -
PREMIUM
‘Laatkomer’ Haest verliest de koers, maar pakt de titel
In de loodzware Ronde van Hoogerheide pakte ‘laatkomer’ Jasper Haest achter ‘vroege vogel’ Jens van den Dool net naast de zege. Als troostprijs pakte de Roosendaler een dag later nog wel de Regio Zuid-titel mee.Effen -
Zelfs de klokken luiden net iets anders op de Nassaudag in Breda
Breda heeft zijn historische band met de Nassaus gevierd en gedeeld tijdens de jaarlijkse Nassaudag. Duizenden bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen in het Kasteel van Breda, te struinen langs de portretten in het oude gemeentehuis of graven van de edellieden te bezoeken in de Grote Kerk.Breda
-
PREMIUMMet video
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
-
-
-
PREMIUMcolumn
Gekmakende Nederlandse ziekte: ‘Daar ga ik niet over’
Helemaal gestoord raak ik ervan. Over de kook, soms. Van mensen die je zouden moeten helpen, maar meteen roepen: 'Daar ga ik niet over.’Breda -
Kun je dat contract van die gehaaide telefonische verkoper nog ongedaan maken?
‘Nee’ zeggen tegen een getrainde, telefonische verkoper is niet altijd makkelijk. Zeker niet als een energiebedrijf dolgraag een contract met je wil afsluiten. In deze rubriek legt Consumentenbond-redacteur en onderzoeker Marco van ’t Woudt je rechten als consument uit. Deze week: er is je een contract aangepraat, wat nu?
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer