Zwetend schaatsen: schaatsbaan Breda ondanks 'hitte' gewoon open

VideoBREDA - De mussen mochten dan van het dak vallen, zaterdag is wel 'gewoon' de schaatsbaan in Breda opengegaan. Feestelijk geopend door de wethouders Paul de Beer en Daan Quaars, want de baan is op alle mogelijke manieren opgeknapt. 

Het meest zichtbare is de volwaardige piste voor de ijshockeyers, compleet met boarding en netten om de schaatsers buiten de baan te beschermen tegen rondvliegende pucks. Dus niet alleen de Yeti's, de thuisspelende club, is er blij mee. ,,We konden tot nu toe alleen trainen of wedstrijden spelen als de schaatsbaan buiten gebruik was", zegt Yeti-voorzitten Boy Slond.

Naast de nieuwe 'rink' is er een hoop gedaan aan de duurzaamheid van het complex. Verantwoordelijk wethouder De Beer: ,,Er liggen zo veel mogelijk zonnepanelen op als de constructie kan dragen. Meer kan gewoon niet, of we moeten de overkapping gaan stutten. Verdere maatregelen zijn een boarding langs de baan, die voorkomt dat de kou weglekt. En de ijsmachine, de 'Zamboni', is vervangen. Die is nu elektrisch. Hoeven de schaatsers ook niet meer in de dieselwalm te rijden. Daarnaast hangt nu overal ledverlichting en zijn er zonneschermen. Die moeten voorkomen dat het binnen te warm wordt en we meer moeten koelen. Dat kost allemaal meer energie."

Naast al deze maatregelen is ook het horecagedeelte flink opgeknapt, dus de schaatsbaan van Optisport kan er weer jaren tegen.

Volledig scherm
De schaatsbaan in Breda © BN DeStem

In samenwerking met indebuurt Breda