15.000 woningen in Dhaka verwoest door brand: geen doden

videoIn een achterstandswijk in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, zijn gister 15.000 woningen door brand verwoest. Volgens de BBC zijn ongeveer 50.000 mensen hierdoor dakloos geraakt. Het is nog niet duidelijk waardoor de brand is ontstaan.

Volledig scherm
In een achterstandswijk in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, zijn gister 15.000 woningen door brand verwoest © AP

Veel huizen hadden plastic daken, waardoor de vlammen snel om zich heen sloegen. Volgens de autoriteiten zijn er geen doden gevallen. Wel raakten zeven mensen gewond. Veel bewoners van de wijk waren op het moment van de brand bij een festival dat nog in het kader stond van het offerfeest. Een onderzoek naar de oorzaak van de brand is inmiddels gestart.

In februari kwamen er nog tachtig mensen om door een andere brand in Dhaka. Ook stierven er toen negen mensen door een vlammenzee in de stad Chittagong.

Volledig scherm
In een achterstandswijk in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, zijn gister 15.000 woningen door brand verwoest © REUTERS
Volledig scherm
In een achterstandswijk in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, zijn gister 15.000 woningen door brand verwoest © REUTERS
Volledig scherm
In een achterstandswijk in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, zijn gister 15.000 woningen door brand verwoest © AFP
  1. Amerikanen verbieden blote Manneken Pis op Brussel-editie Monopoly: ‘Onze trots moet zwembroekje aan’

    Amerikanen verbieden blote Manneken Pis op Brus­sel-edi­tie Monopoly: ‘Onze trots moet zwembroek­je aan’

    De Amerikaanse spel- en speelgoedfabrikant Hasbro heeft met succes een stokje gestoken voor het plan van een Belgisch bedrijf om een Brussel-editie van het kapitalistische gezelschapsspel op de markt te brengen met op de verpakking een blote Manneken Pis. Het spel mag van Hasbro alleen worden verkocht als de tekening van het wereldberoemde beeldje wordt aangepast met een camouflerend zwembroekje.