Volledig scherm
Koning Mohammed VI van Marokko. © AFP

15 jaar cel voor schoonmaakster na stelen 36 peperdure horloges koning Marokko

Een rechtbank in Rabat heeft vijftien mensen veroordeeld tot gevangenisstraffen van vier tot vijftien jaar, omdat zij hebben meegewerkt aan de diefstal van horloges van de Marokkaanse koning. De hoofdverdachte was een 46-jarige schoonmaakster die in een van de paleizen van Mohammed VI werkte. Zij kreeg vijftien jaar.

De vrouw was beschuldigd van het stelen van 36 luxehorloges, die ze omsmolt om de grondstof te verkopen aan winkels gespecialiseerd in goudhandel. De veertien anderen, allemaal mannen, waren detailhandelaars en tussenpersonen.

Eind 2019 werd de groep gearresteerd voor ,,diefstal” en ,,het vormen van een criminele bende”. In de rechtbank zeiden ze dat ze de oorsprong van de horloges niet kenden.

Koning Mohammed VI werd in 2014 door tijdschrift Forbes gerangschikt als een van de rijkste personen ter wereld, met een geschat fortuin van meer dan 2,5 miljard dollar. Hij staat bekend als een liefhebber van horloges. Zo bezit hij naar verluidt een uurwerk van witgoud ingelegd met diamanten met een waarde van een miljoen euro. 

De 56-jarige vorst bezit naast dure horloges ook een grote collectie luxeauto's, waardevolle schilderijen en jachten.

  1. Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwagens zijn gemaakt om snel te rijden’
    PREMIUM

    Giovanni rijdt vrienden dood en vecht schuld aan: ‘Sportwa­gens zijn gemaakt om snel te rijden’

    Volgens de rechter bestaat er geen twijfel over de schuld van Giovanni F. (26) uit het Belgische Willebroek. Twee twintigers – onder wie zijn eigen achterneef – stierven omdat F. met zo’n 200 kilometer per uur hun auto van de weg ramde. Daarvoor werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf, maar die vecht hij nu aan. ,,Sportwagens zijn nu eenmaal gemaakt om snel te rijden.’’