Volledig scherm
© thinkstock

15 jaar cel voor serieverkrachter Noorwegen

Een basketbalcoach in Noorwegen is tot vijftien jaar cel veroordeeld voor het verkrachten van twaalf vrouwen. Ook moet hij zijn slachtoffers een schadevergoeding van in totaal ruim 239 duizend euro betalen. Vier van de slachtoffers waren minderjarige meisjes die door de man werden gecoacht.

De 35-jarige Emari Rashaad O'Garrow, die van oorsprong Amerikaans is, verkrachtte de vrouwen over een periode van zeven jaar. Naast zijn werk als coach bij een basketbalclub in Oslo, waar hij meisjes van 16 tot 18 jaar onder zijn hoede had, werkte hij ook nog op een school en een kleuterschool.

De advocaat van de man liet weten dat hij in beroep gaat tegen de uitspraak.

 1. Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  De nabestaanden van de 32-jarige Mohamed Nahi, die vorige week overleed aan de gevolgen van het coronavirus, hebben twee advocaten in de arm genomen. De familie gaat juridische stappen ondernemen tegen Colruyt omdat de Belgische winkelketen volgens hen het slachtoffer niet voldoende heeft beschermd. ,,Volgens zijn ploegbaas was het niet nodig om een mondmasker te dragen vanwege zijn jonge leeftijd.”
 2. ‘Ik kan niet wachten om anesthesist en moeder Betty weer te zien’
  PREMIUM
  DAGBOEK ITALIË

  ‘Ik kan niet wachten om anesthe­sist en moeder Betty weer te zien’

  De gezondheidszorg in Lombardije haalt voorzichtig adem. De bezettingsgraad van de intensive cares in Italiës meest getroffen regio daalt. Het totaal aantal opnames en besmettingen blijft nog wel stijgen, maar minder hard dan een week geleden. Verdriet is er wel om de dood van grote aantallen artsen en verplegend personeel. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.