15 pakketbommen ontploft in Zuid-China: zeker 7 doden

Bij de Zuid-Chinese stad Liuzhou zijn woensdag zeker vijftien bommen in postpakketten geëxplodeerd, meldde The South China Morning Post. Daarbij vielen op verscheidene plaatsen in totaal zeven doden en meer dan vijftig gewonden. De autoriteiten in Liuzhou hebben het publiek opgeroepen geen postpakketten meer te openen.

Volledig scherm
Gewonden in een ziekenhuis in Liucheng. © epa

De schade is groot. De krachtige bommen ontploften onder meer in een supermarkt, een station, een ziekenhuis, een centrum voor veeteelt, een pand van een gezondheidsdienst, een gevangenis en op een groentemarkt. De explosies waren in het district Liucheng vlakbij de industriestad Liuzhou. Liuzhou ligt circa 550 kilometer ten noordwesten van Hongkong.

Het is niet duidelijk waarom er met pakketbommen is 'gestrooid'. China herdenkt 30 september ,,de martelaren die zijn gevallen om China te bevrijden van buitenlandse overheersing en bij de bouw van het nieuwe (communistische) China sinds 1949''. 1 Oktober is de nationale feestdag. De Volksrepubliek werd 1 oktober 1949 uitgeroepen.

Volledig scherm
© reuters
Volledig scherm
© ap
  1. Agenten ontlopen straf na woede om 'racistische' foto: 'Als een dier behandeld’

    Agenten ontlopen straf na woede om 'racisti­sche' foto: 'Als een dier behandeld’

    Twee politieagenten die in Amerika een golf van verontwaardiging veroorzaakten nadat ze een zwarte man met een touw door de straten van Galveston, Texas voerden, worden niet strafrechtelijk vervolgd. Volgens de plaatselijke autoriteiten hebben de dienders zich niet schuldig gemaakt aan een strafbaar feit. De familie van de arrestant is woest en stelt dat hij als ‘een dier door de straten werd geparadeerd door twee incompetente klootzakken’.