Volledig scherm
Treinen in Frankrijk. © afp

1500 euro schadevergoeding voor ontslag door late treinen

De Franse staatsspoorwegmaatschappij SNCF moet 1500 euro betalen aan een vrouw die haar baan heeft verloren omdat haar forenzentrein herhaaldelijk te laat was. Dit heeft de rechtbank in Parijs dinsdag besloten. Ook moet de SNCF nog eens 1500 euro betalen aan kosten voor de rechtszaak.

De 25-jarige Soazig Parassols had 45.000 euro geëist. Zij werd in juni 2010 als secretaresse aangenomen door een advocatenkantoor in Lyon.

De vrouw die in Ambérieu woont, werd al tijdens haar proeftijd ontslagen omdat ze door treinvertragingen steeds weer te laat op haar werk kwam, ook al nam zij één trein eerder dan volgens de dienstregeling noodzakelijk.

Een keer was de trein zelfs een uur en een kwartier te laat, aldus Franse media. Volgens de rechter is er een 'niet te ontkennen verband' tussen de 'abnormale treinvertraingen' en het ontslag van de secretaresse.

  1. Heftige beelden van Franse agente die door gele hesjes wordt belaagd
    Video

    Heftige beelden van Franse agente die door gele hesjes wordt belaagd

    In Frankrijk wordt met ontzetting gereageerd op ‘gele hesjes’ die zaterdag een politieauto in Parijs aanvielen. De wagen wordt bestuurd door een agente die de agressieve actie van de demonstranten heeft gefilmd. Ze bekogelen de dienstauto onder meer met stenen en een knuppel. De beelden zijn inmiddels duizenden keren gedeeld op social media. Veel Fransen spreken schande van de actie van de gele hesjes en nemen het op voor de politie.