18 gewonden bij vliegtuigcrash op landingsbaan Russische badplaats Sotsji

videoOp het vliegveld bij de Russische badplaats Sotsji is een passagiersvliegtuig tijdens het landen gecrasht.

Zeker achttien mensen zijn gewond geraakt toen vlucht UT579, een Boeing 737-800, vanochtend voorbij de landingsbaan van de luchthaven in Sotsji schoot en tegen een barrière botste.

Door het ongeluk vatte een motor van het toestel vlam en brak een vleugel af. Passagiers zijn via de evacuatieglijbanen die uitklapten in veiligheid gebracht, meldt persbureau Interfax.

166 mensen waren aan boord van het toestel dat in Moskou was opgestegen en op weg was naar het Zwarte Zee-resort. Het vliegtuig is van de Russische luchtvaartmaatschappij UTair Aviation.

Volledig scherm
Bij de crash brak een vleugel van de Boeing af en vatte een motor vlam © REUTERS

Hafedh Al Ghannami on Twitter

Breaking: We are getting reports that a B737 overshot the runway at Sochi airport. The aircraft is said to be VQ-BJI (not confirmed) reports say that an airport employee was the only casualty while trying to save others. 🙏🏻✈️

  1. ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    Daar stonden ze dan op het kerkhof in Zuid-Dublin, de familie en vrienden van Shay Bradley. Voor het afscheid van een geweldige vader en opa. Voor die immer pijnlijke laatste groet. Voor een traan... maar ook een onverwachte lach. Want de lieve ‘papabeer’ had tot ieders verbazing nog een grap voorzien op zijn begrafenis zaterdag. Een geluidsopname waarin hij deed alsof hij het maar niks vond in die kist van hem. De video van zijn laatste frats gaat nu de hele wereld rond.