Shane Missler.
Volledig scherm
Shane Missler. © rv

20-jarige uit Florida wint jackpot van 234 miljoen euro

In de Amerikaanse staat Florida heeft de 20-jarige Shane Missler een enorme jackpot gewonnen: met het loterijspel Mega Millions won hij 451 miljoen dollar (376 miljoen euro). De jongeman, die in de VS nog niet eens oud genoeg is om alcohol te mogen drinken, opteerde voor een onmiddellijke uitbetaling van 234 miljoen euro.

Missler, die eerst zijn broer inlichtte en de volgende ochtend naar zijn ouders belde met het goede nieuws, verklaarde dat hij met zijn onverwachte fortuin 'verschillende passies' wil najagen maar ook anderen wil helpen. "Ik ben nog maar twintig, maar ik hoop dat ik hiermee mijn passies zal kunnen nastreven, mijn familie helpen en dat ik iets goeds zal doen voor de mensheid." 

Wat hij precies in gedachten heeft, kon hij niet onder woorden brengen. Op zijn Facebookpagina hield hij het kort: ,,Oh. My. God."

Ontslag

Het winnende lot kocht Missler in een 7-Eleven in Port Richey. Volgens zijn advocaten heeft Missler zijn baan bij een bouwbedrijf opgezegd. Hij wil zijn tijd doorbrengen met familie en zal zelf zijn fortuin beheren.

Tegenover de krant Tampa Bay Times zei de winnaar: ,,Als ik in mijn korte tijd op deze planeet al iets heb geleerd, is het dat mensen die het leven positief bekijken en dat volhouden tegenover zichzelf ook beloond worden." De winnende nummers waren 28, 30, 39, 59, 70, en Mega Ball 10. Het was de vierde grootste jackpot die ooit met Mega Millions werd gewonnen.

 1. ‘Smokkelen’ aan de grens: Belgen en Nederlanders wisselen boodschappen uit
  PREMIUM

  ‘Smokkelen’ aan de grens: Belgen en Nederlan­ders wisselen boodschap­pen uit

  De jaren vijftig zijn terug in het tweelandendorpje Overslag, nabij het Belgische Wachtebeke. Buren smokkelen er opnieuw ouderwets boter over de grens. Al is grenzeloze burenliefde een beter woord. Belgische Overslagnaren halen chocolade paaseitjes en boterkoeken aan hun kant van de grens, de Nederlanders helpen de Belgen aan hun favoriete zakje drop. Alle boodschappen worden netjes, en volledig volgens de regels van de coronakunst, over de grens gezet.
 2. Arts die in 19de eeuw wees op belang van handen wassen werd jarenlang niet geloofd
  PREMIUM

  Arts die in 19de eeuw wees op belang van handen wassen werd jarenlang niet geloofd

  Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld en in deze tijden van het coronavirus zelfs een van de belangrijkste gezondheidsadviezen: Was je handen! Maar vroeger was dat niet zo normaal, het is zowaar een uitgevonden gebruik. De Hongaars-Oostenrijkse arts Ignaz Semmelweis, die er in 1847 als eerste de gezondheidsvoordelen van inzag, werd om zijn advies decennialang uitgelachen door collega-dokters.