Volledig scherm
Shane Missler. © rv

20-jarige uit Florida wint jackpot van 234 miljoen euro

In de Amerikaanse staat Florida heeft de 20-jarige Shane Missler een enorme jackpot gewonnen: met het loterijspel Mega Millions won hij 451 miljoen dollar (376 miljoen euro). De jongeman, die in de VS nog niet eens oud genoeg is om alcohol te mogen drinken, opteerde voor een onmiddellijke uitbetaling van 234 miljoen euro.

Missler, die eerst zijn broer inlichtte en de volgende ochtend naar zijn ouders belde met het goede nieuws, verklaarde dat hij met zijn onverwachte fortuin 'verschillende passies' wil najagen maar ook anderen wil helpen. "Ik ben nog maar twintig, maar ik hoop dat ik hiermee mijn passies zal kunnen nastreven, mijn familie helpen en dat ik iets goeds zal doen voor de mensheid." 

Wat hij precies in gedachten heeft, kon hij niet onder woorden brengen. Op zijn Facebookpagina hield hij het kort: ,,Oh. My. God."

Ontslag

Het winnende lot kocht Missler in een 7-Eleven in Port Richey. Volgens zijn advocaten heeft Missler zijn baan bij een bouwbedrijf opgezegd. Hij wil zijn tijd doorbrengen met familie en zal zelf zijn fortuin beheren.

Tegenover de krant Tampa Bay Times zei de winnaar: ,,Als ik in mijn korte tijd op deze planeet al iets heb geleerd, is het dat mensen die het leven positief bekijken en dat volhouden tegenover zichzelf ook beloond worden." De winnende nummers waren 28, 30, 39, 59, 70, en Mega Ball 10. Het was de vierde grootste jackpot die ooit met Mega Millions werd gewonnen.