Volledig scherm
Wim Heijnen, hoofd afdeling medisch-forensisch onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut, eerder tijdens een toelichting op het verloop van het identificatie-onderzoek van de slachtoffers van de vliegramp met de MH17. © anp

20 slachtoffers MH17 nog niet geïdentificeerd

Precies 3 maanden na de ramp met vlucht MH17 zijn nog altijd 20 slachtoffers niet geïdentificeerd. Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie is in de afgelopen week de identiteit van zes slachtoffers vastgesteld. Daarmee staat het totaal nu op 278. Bij de vliegramp kwamen alle 298 passagiers en bemanningsleden om het leven.

Onder de slachtoffers waren 196 Nederlandse inzittenden. Van hen zijn 180 inmiddels geïdentificeerd. Daarnaast hebben 98 van de 102 niet-Nederlandse slachtoffers weer een naam gekregen.

Het team specialisten is nog steeds druk bezig met de identificatie in de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Daar werken experts uit meerdere landen. Ze kijken onder meer naar DNA-materiaal, vingerafdrukken en gebitsgegevens van de slachtoffers. Het kan 'nog enige tijd' duren voordat alle slachtoffers zijn geïdentificeerd, laat het ministerie weten.