Volledig scherm
Grace Millane is volgens de politie van Auckland vermoord in haar hotel. © Privéfoto

22-jarige Britse miljonairsdochter vermoord in Nieuw-Zeelands hotel

De politie van Nieuw-Zeeland denkt dat de 22-jarige Britse studente en miljonairsdochter Grace Millane, die sinds een week wordt vermist, is vermoord. Er is een 26-jarige verdachte aangehouden met wie Grace op 1 december voor het laatst werd gezien bij een hotel in Auckland. 

De Engelse backpacker Grace Millane uit Essex kwam op 20 november aan in de Nieuw-Zeelandse stad. De net afgestudeerde vrouw was bezig met een wereldreis die begon in het Zuid-Amerikaanse Peru en een jaar moest gaan duren. Millane verbleef sinds haar aankomst in het City Life Hotel in het centrum van Auckland, een hostel voor backpackers.

Grace ontmoette op zaterdagavond een man en beveiligingscamera’s legden vast hoe het stel een paar uur later, rond half tien, samen het hotel betraden. Sindsdien is niets meer van Millane vernomen. Ook op haar verjaardag, de dag erna, bleef het akelig stil. ‘Ongebruikelijk’, zegt vader David Millane die gisteren in Auckland aankwam om zijn dochter te zoeken.  

Lief en spontaan

Volledig scherm
De laatste beelden van Grace Millane in het Aucklandse City Life hotel. © AP

,,Grace is een lieve, spontane en op haar familie gerichte jonge vrouw’’, vertelde haar aangeslagen vader tegen de pers in Auckland. ,,We hebben normaal elke dag contact met Grace. Dat ze zo lang geen contact met ons zoekt is ongebruikelijk. We zijn zeer ongerust. Het is een moeilijke tijd voor ons en is lastig om te beschrijven waar we als familie nu doorheen gaan.’’ De vastgoedmiljonair sprak de hoop uit dat getuigen zich zouden melden.

Op een persconferentie liet de politie weten zich ‘ernstige zorgen’ te maken over het wel en wee van de Britse. Amper 24 uur later heeft de politie de 26-jarige hotelganger opgepakt voor verhoor en lijkt de hoop vervlogen. De politie heeft inmiddels onderzoek gedaan in het hotel en doorzoeken ook de auto van de verdachte. De politie probeert te achterhalen waar het voertuig de afgelopen week geweest is. 

Verschrikkelijk vermoeden

Agenten hebben vader David van hun verschrikkelijke vermoedens op de hoogte gebracht. Hoofdinspecteur Scott Beard heeft hem verteld dat de politie nog niet weet waar het lichaam van zijn dochter zich bevindt, maar dat ze er alles aan zullen doen om de vrouw terug te geven aan haar familie. De verdachte zal maandag worden aangeklaagd en voorgeleid bij de rechter. 

,,Ons onderzoek heeft aangetoond dat Grace niet meer in leven is. Er is nu sprake van een moordonderzoek”, verklaarde Beard. ,,We weten niet waar Grace is, maar we zullen haar vinden.” Er is een team van twintig man op de zaak gezet. De verdachte zou meewerken aan het onderzoek. Beard: ,,Ik weet dat alle Nieuws-Zeelanders vanavond in gedachten bij de familie van Grace zullen zijn’’.

Volledig scherm
Vader David Millane in tranen tijdens de persconferentie. © AP