Volledig scherm
Jerrica Lackey krijgt 25 jaar cel voor het misbruiken en filmen van haar 16 maanden oude dochter. © Tulsa County Sheriff's Office

25 jaar cel voor Amerikaanse moeder die seksueel misbruik baby filmde

Jerrica Lackey, een 30-jarige Amerikaanse moeder, heeft vijfentwintig jaar cel gekregen voor het seksueel misbruiken van haar 16 maanden oude dochter. De moeder filmde zichzelf en stuurde de video's van het misbruik naar haar vriend.

De moeder van drie kinderen werd in mei vorig jaar gearresteerd nadat haar ex-echtgenoot foto's op haar telefoon vond van kindermisbruik. Nadat de man zijn ex-vrouw confronteerde, belde ze direct 911 en bekende haar misdrijf. 

De Tulsa County Sherrif's Office zegt dat de moeder de foto's maakte en verstuurde omdat haar vriend, die ze twee maanden daarvoor had ontmoet op sociale media, dat aan haar vroeg. Hij zou boos worden en haar straffen als ze de foto's en video's niet zou sturen. Lackey gebruikte de app Kik, een soort Whatsapp, om de foto's en video's te versturen. 

Dat zou ze nooit doen

Een van Lackey's buren vertelt: ,,We zien haar heel regelmatig buiten met de kinderen. Dan speelt ze met hen. Ze leek ons gewoon niet het type om zoiets ooit te doen. We zijn er echt van geschrokken. Er zijn meer baby's in deze buurt."

Lackey zit sinds mei vorig jaar in de gevangenis en daar komt nu dus nog vijfentwintig jaar bij. De baby verblijft bij haar vader. Lackey's twee oudere kinderen zijn bij andere familieleden ondergebracht.