Een foto van Jimmy Savile in 2008
Volledig scherm
Een foto van Jimmy Savile in 2008 © AP

'300 slachtoffers van misbruik door BBC-ster Savile'

UpdateIn het misbruikschandaal rond de overleden BBC-ster Jimmy Savile heeft politie tot nu toe ongeveer 300 slachtoffers geteld. Dat meldde de politie donderdag. Sommige slachtoffers zouden zijn misbruikt door mensen die samen met Savile handelden. Donderdag werd bekend dat de politie drie artsen op de korrel heeft. Die dokters zouden bij ziekenhuizen hebben gewerkt waar Savile contacten mee onderhield. De tv-ster doneerde uit 'liefdadigheid' veel geld aan ziekenhuizen. Er zou geen bewijs zijn voor een professioneel pedofielennetwerk.

 1. Tientallen gewonden bij ongeregeldheden in Jeruzalem

  Tientallen gewonden bij ongeregeld­he­den in Jeruzalem

  Bij ongeregeldheden tussen Palestijnen en de Israëlische oproerpolitie bij de Al-Aqsa-moskee in Jeruzalem zijn zeker 169 gewonden gevallen, melden de politie en de lokale hulpdiensten. De rellen braken uit nadat duizenden Palestijnse moslims na het avondgebed tegenover de Israëlische politie kwamen te staan. Op de achtergrond spelen spanningen rond de aanstaande uitzetting van tientallen Palestijnse gezinnen in bezet Oost-Jeruzalem.
 2. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Amerikaanse man weet met politieauto tweemaal te ontsnappen tijdens achtervolging
  Play

  Amerikaan­se man weet met politieau­to tweemaal te ontsnappen tijdens achtervol­ging

 2. Samenvatting | Sparta Rotterdam - Vitesse
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Sparta haalt uit tegen Vitesse en houdt Europees voetbal in vizier

  7 mei