Volledig scherm
Een foto van Jimmy Savile in 2008 © AP

'300 slachtoffers van misbruik door BBC-ster Savile'

UpdateIn het misbruikschandaal rond de overleden BBC-ster Jimmy Savile heeft politie tot nu toe ongeveer 300 slachtoffers geteld. Dat meldde de politie donderdag. Sommige slachtoffers zouden zijn misbruikt door mensen die samen met Savile handelden. Donderdag werd bekend dat de politie drie artsen op de korrel heeft. Die dokters zouden bij ziekenhuizen hebben gewerkt waar Savile contacten mee onderhield. De tv-ster doneerde uit 'liefdadigheid' veel geld aan ziekenhuizen. Er zou geen bewijs zijn voor een professioneel pedofielennetwerk.

Dat meldde de Britse krant The Guardian. De nieuwe informatie zou naar verluidt worden meegenomen in het politieonderzoek naar de zaak. Volgens de rechercheurs zijn nog levende mensen betrokken bij de zaak.

De BBC is door de kwestie ernstig in verlegenheid gebracht. BBC-directeur George Entwistle werd dinsdag ondervraagd door een parlementaire commissie over de affaire. Hij sprak van 'een ernstige zaak waar men alleen met ontzetting op kan terugkijken'.

Savile overleed vorig jaar op 84-jarige leeftijd. Het BBC-icoon uit de jaren 60 tot 80 zou zich op grote schaal hebben vergrepen aan vrouwen die destijds nog schoolmeisjes waren. De excentrieke en flamboyante Savile was immens populair en geliefd. De Britse koningin benoemde hem tot ridder.

  1. GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloeding en twee zware operaties

    GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloe­ding en twee zware operaties

    Ze was de drakenmoeder in de immens populaire televisieserie Game of Thrones en al haar dromen leken uit te komen. Totdat Emilia Clarke op 24-jarige leeftijd in elkaar zakte in de kleedkamer van een fitnesszaal. Ze had een hersenbloeding. De Britse actrice vertelt voor het eerst over de hersenoperaties die ze onderging, hoe ze zich terug knokte, verder ging als Daenerys Targaryen en sinds vandaag een stichting is begonnen om jongeren te helpen revalideren na een hersenaandoening.