Een beeld uit een video van de Italiaanse kustwacht waarop een boot met Afrikaanse migranten te zien is
Volledig scherm
Een beeld uit een video van de Italiaanse kustwacht waarop een boot met Afrikaanse migranten te zien is © afp

'400 mensen in Middellandse Zee verdronken'

Ongeveer vierhonderd mensen zijn verdronken, nadat de boot waarmee zij vanuit Libië Italië probeerden binnen te komen, was gekapseisd. Dat heeft de organisatie Save the Children vandaag gemeld op basis van getuigenverklaringen van overlevenden die van een andere boot werden gered en naar een Italiaanse havenstad werden gebracht.

 1. Negentien kinderen en twee leraren doodgeschoten in school Texas, VS reageert geschokt
  Update

  Negentien kinderen en twee leraren doodgescho­ten in school Texas, VS reageert geschokt

  Een 18-jarige jongeman heeft in een basisschool in de Amerikaanse staat Texas negentien kinderen en twee leraren doodgeschoten, meldt de Texaanse staatspolitie. De kinderen variëren in leeftijd van 7 tot 10 jaar. De schutter werd ter plekke door politieagenten doodgeschoten. De schietpartij leidt in de Verenigde Staten tot geschokte reacties. Het gaat om de dodelijkste schietpartij op een basisschool in tien jaar tijd.
 2. Op de school van het bloedbad droegen kinderen hun mooiste kleren voor een speciale dag

  Op de school van het bloedbad droegen kinderen hun mooiste kleren voor een speciale dag

  Urenlang hebben familieleden in Texas in het ongewisse gezeten over het lot van de leerlingen van de basisschool in Texas, waar bij een schietpartij zeker negentien kinderen om het leven zijn gekomen. Sommigen vroegen zelfs hulp op sociale media in een wanhopige poging hun kinderen te vinden. Ziekenhuizen in de omgeving nemen dna-materiaal af van familieleden om zeker te zijn van hun band met de gedode kinderen.