Volledig scherm
De 6-jarige Zakaria Al-Jaber © Twitter

6-jarige jongen keel doorgesneden voor ogen van moeder in Saoedi-Arabië

In de stad Medina in Saoedi-Arabië is vorige week een 6-jarige jongen op brute wijze om het leven gebracht. Volgens berichten werd de jongen op klaarlichte dag voor de ogen van zijn moeder door een taxichauffeur de keel doorgesneden met een kapotte glazen fles. 

Volgens verschillende media was de 6-jarige Zakaria Al-Jaber samen met zijn moeder met de taxi op weg naar het graf van de islamitische profeet Mohammed in de Saoedische stad Medina toen de taxichauffeur plots stopte en uitstapte. De taxichauffeur sloeg een glazen fles kapot en met de scherven sneed hij de 6-jarige jongen de keel door en stak hij hem neer. Ooggetuigen berichtten dat de moeder nog tevergeefs probeerde de man te stoppen maar in shock in elkaar zakte. Een politieagent kon de man uiteindelijk in bedwang houden tot er versterking kwam. Voor de jongen was het te laat, hij stierf ter plekke. 

Volgens lokale media was de dader een psychisch gestoorde man. Maar andere media en de organisatie voor de rechten van sjiitische moslims ‘Shia Rights Watch’ spreken van wahabitisch geweld tegen de sjiitische minderheid in het land. Zij schrijven dat zijn daad religieus gemotiveerd is. De taxichauffeur zou de jongen hebben aangevallen nadat hij te weten was gekomen dat de moeder en haar zoon sjiitisch waren. 

Over het incident heerst grote onduidelijkheid. Zo is niet duidelijk wat er met de dader is gebeurd. Volgens berichten op de sociale media weigeren de Saoedische autoriteiten extra informatie te verschaffen.

  1. Trump verbijstert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’
    VIDEO

    Trump verbijs­tert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’

    Donald Trump heeft gisteren met een onverwacht voorstel de ouders van een verongelukte Britse tiener de schrik van hun leven bezorgd. De Amerikaanse president vertelde tijdens hun ontmoeting in het Witte Huis dat de veroorzaker van het ongeluk - waarbij hun zoon het leven liet - in de kamer ernaast op hen zat te wachten. De compleet overrompelde ouders besloten niet op het verzoek in te gaan: ,,We zijn extreem boos.”