Volledig scherm
© ANP

76.000 onlinecondoleances voor slachtoffers MH17

Op de verschillende condoleancewebsites staan inmiddels zo'n 76.000 blijken van medeleven voor de slachtoffers van de ramp met het vliegtuig van Malaysia Airlines en hun nabestaanden. Op Condoleance.nl zijn de meeste condoleances geschreven: zondagmiddag stond de teller op ruim 59.000.

Condoleanceregister.nl verzamelde er al ruim 14.000 en de internationale website Condolences.eu telde er 2960. Op die laatste site worden voornamelijk Engelstalige, maar ook Franse, Spaanse, Japanse en Letse steunbetuigingen geplaatst. Naast de algemene condoleanceregisters zijn er ook speciale herdenkingspagina's voor individuele slachtoffers of gezinnen.

De registers staan sinds vorige week donderdag online, enkele uren na het neerhalen van een Boeing van Malaysia Airlines. Daarbij kwamen 298 mensen om, onder wie 194 Nederlanders.

  1. President Mexico na vrijlating zoon El Chapo: we willen geen oorlog
    video

    President Mexico na vrijlating zoon El Chapo: we willen geen oorlog

    De Mexicaanse autoriteiten hebben een storm aan kritiek gekregen nadat donderdag de zoon van de bekende drugsbaas El Chapo kort na zijn arrestatie werd vrijgelaten vanwege een geweldsexplosie die de aanhouding veroorzaakte. Maar de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador verdedigt het besluit. ,,De beslissing is genomen om levens te beschermen. Je kan vuur niet met vuur bestrijden. We willen geen doden. We willen geen oorlog’’, zei hij vrijdag op een persconferentie.