Volledig scherm
Een Wold Press Photo van Jemenitische kindbruidjes. © AP

8-jarige Jemenitische bruid overleeft huwelijksnacht niet

Mensenrechtenactivisten in Jemen hebben geschokt gereageerd op de dood van een 8-jarig meisje dat is overleden aan verwondingen die ze opliep tijdens haar 'huwelijksnacht' met een volwassen man. Het kind was voor een bedrag van iets meer dan 2000 euro uitgehuwelijkt door haar stiefvader.

Het meisje stierf aan inwendige bloedingen, die volgens Jemenitische media een direct gevolg waren van geslachtsgemeenschap met de man, een veertiger uit Saudi-Arabië.

'Na deze verschrikkelijke zaak herhalen wij ons pleidooi voor een minimumleeftijd van 18 jaar om te kunnen trouwen', reageerde het Jemenitische Centrum voor de Mensenrechten maandag.

Huwelijken met minderjarigen komen vaker voor in Jemen. Eerdere pogingen om een minimumleeftijd in te voeren mislukten door tegenstand van islamistische politici.

  1. Echtpaar op huwelijksreis zwaar verbrand bij vulkaanuitbarsting

    Echtpaar op huwelijks­reis zwaar verbrand bij vulkaanuit­bar­sting

    Onder de gewonden van de vulkaanuitbarsting op het Nieuw-Zeelandse White Island zijn de Amerikaanse toeristen Lauren en Matthew Urey (32 en 36). Zij waren op huwelijksreis en hadden een excursie naar White Island geboekt. Op het moment dat de vulkaan uitbarstte waren er 47 mensen op het vulkaaneiland. Van hen zijn 31 met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 27 van hen hebben op meer dan 70 procent van hun lichaam brandwonden.