Volledig scherm
David Allen Turpin en Louise Ann Turpin. © REUTERS

94 jaar celstraf geëist voor Amerikaans paar dat kinderen folterde

Het Californische echtpaar dat jarenlang zijn grote schare kinderen het leven onmogelijk maakte, wacht hoogstwaarschijnlijk een langdurige gevangenisstraf. 

De officier van justitie legt het stel uit Californië marteling, kindermishandeling, verwaarlozing en vrijheidsberoving ten laste.

Worden de ontaarde vader (56) en moeder (49), die dertien nakomelingen gevangen hielden, op alle punten schuldig bevonden, dan verdwijnen ze voor maximaal 94 jaar achter de tralies.

Ondervoed

De familie Turpin deed zich jarenlang voor als het 'perfecte gezin'. Maar afgelopen week kwam naar buiten dat er in hun huis allerlei gruwelijkheden plaatsvonden. 

De buren vonden het vreemd dat ze de kinderen nauwelijks zagen, maar sloegen nooit alarm. Pas toen één van de kinderen ontsnapte en de politie belde, bleek wat voor gruwelijkheden hadden plaatsgevonden in het huis. 

Vastgeketend

De politie trof tijdens een huiszoeking  drie jongens en tien meisjes aan. De kinderen waren 'met kettingen en sloten aan hun bed vastgeketend in donkere en stinkende ruimtes'. Sommigen van hen waren zo ondervoed dat ze minderjarig leken. De kinderen hebben een leeftijd van 2 tot 29 jaar.

David en Louise Turpin zouden hun kroost vaak voor straf vast hebben gebonden. Dat kon weken, soms maanden duren. De slachtoffers mochten zelfs niet naar de wc. Ze kregen bovendien amper te eten, zegt de openbare aanklager. Eens per dagen kregen ze een maaltijd, en eens per jaar mochten ze onder de douche. Eén van de dochters zegt bovendien seksueel misbruikt te zijn door haar vader.

Het gezin had een vergunning om de kinderen thuis te onderwijzen, maar ze wisten weinig van de buitenwereld. De kinderen mochten wel dagboeken schrijven en die worden nu gebruikt als bewijs tegen de ouders.

De minderjarige kinderen zijn opgenomen in het ziekenhuis en worden behandeld. Hun ouders zitten vast in het Robert Presley Detention Center. Vandaag was de eerste keer dat ze voor de rechter moesten verschijnen. Het stel zegt zelf onschuldig te zijn.

  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.