Volledig scherm
De 25.000 dollar die moest leiden naar Jayme Closs krijgt het meisje nu zelf. © AP

Aan ontvoerder ontsnapte Jayme Closs krijgt zelf 25.000 dollar tipgeld

De 25.000 dollar voor de gouden tip die naar de in oktober ontvoerde Jayme Closs kon leiden, gaat naar het 13-jarige meisje uit Wisconsin zelf. Kalkoenbedrijf Jennie-O, dat het bedrag uitloofde voor haar terugkeer zegt dat Jayme, die na 88 dagen aan haar kidnapper en moordenaar van haar beide ouders wist te ontkomen, het geld mag gebruiken om een toekomst op te bouwen. 

Volledig scherm
Jayme wist na 88 dagen opgesloten te hebben gezeten te ontsnappen. © EPA

De Amerikaanse tiener werd 15 oktober vorig jaar ontvoerd, nadat de 21-jarige Jake Patterson haar woning binnen was gedrongen en haar ouders Jim en Denise om het leven bracht. Jayme zat bijna drie maanden opgesloten in het huis van haar ontvoerder, zo'n 100 kilometer van haar woonplaats Barron verwijderd.

De ouders van Jayme werkten beiden bij de producent van kalkoenproducten Jennie-O. Samen met de federale politiedienst FBI werd 50.000 dollar aan tipgeld uitgeloofd voor informatie die tot de vondst van het meisje kon leiden. Doordat Closs zelf wist te ontsnappen is het bedrag nooit uitgekeerd.

Fonds voor Jayme

Volledig scherm
Ontvoerder Jake Thomas Patterson is aangeklaagd voor moord en ontvoering. © AP

Jennie-O en moederbedrijf Hormel Foods hebben vandaag verklaard dat ze in overleg zijn met de FBI om het door hen toegezegde bedrag aan Jayme te geven. Directeur Steve Lykken van Jennie-O wil graag een fonds opzetten, waarin het bedrag wordt gestort. Wat er met het FBI-deel van het tipgeld gebeurt, is niet duidelijk.

,,Hoewel dat we we nog steeds treuren om het verlies van Jim en Denise zijn we dankbaar voor Jayme's dappere ontsnapping’’, zegt Lykken, die de hoop uitspreekt dat het meisje met het geld haar leven weer kan opbouwen en in haar huidige en toekomstige uitgaven kan voorzien. Patterson werd na Closs’ ontsnapping opgepakt en wordt vervolgd voor moord en ontvoering.